Eén keer per maand op dinsdag bouwen wij een professioneel oefen springparcours.
Overdag van 16.00 uur tot 18.45 uur kan er zonder begeleiding worden gesprongen (dus niet uitsluitend voor professionele stallen).
’s Avonds wordt er onder begeleiding gesprongen vanaf 19.00 uur tot ongeveer 22.00 uur. De deelnemers kunnen in groepjes rijden, maar ook individueel.
Bij de paarden is er ‘s avonds de mogelijkheid om twee parcoursen te springen op eventueel verschillende hoogtes.
Inschrijven geschied via startlijsten voor de hele dag!

Wanneer?
Op www.startlijsten.nl  kun je de datums vinden en inschrijven als je zoekt op “Barsingerhorn” (kijk tussen de vraagprogramma’s).

In onze overdekte manege hebben wij de beschikking over een springring met eb- en vloedbodem van 30 x 60 meter, de inspringbak is voorzien van een nieuwe zandbodem, deze is 20 x 40 meter. In de grote hal bouwen wij een professioneel parcours op dat gelijk is aan een officieel wedstrijd parcours. De hindernissen zijn aangekleed, er staan reclame-objecten in en is goed verlicht.

Bij de manege hebben wij een ruime parkeergelegenheid waar voldoende ruimte is voor vrachtwagens en personenwagens met paardentrailer.

Op deze OEFENSPRINGDAGEN is onze kantine ook geopend waar u kan genieten van een heerlijk kopje koffie, thee of cappuccino. Tevens is er de gelegenheid om iets te eten.

Het doel van deze dagen is de professionele ruiter, en alle andere ruiters en amazones de gelegenheid te geven zijn of haar paarden te trainen op een officieel parcours. Het paard kan wennen aan verschillende hindernissen op vreemd terrein. Dit zonder alle stress van een gewone wedstrijddag.

Vanaf 19.00 uur starten wij met pony ruiters in groepjes van 3 of 4 van gelijk niveau, welke onder begeleiding ongeveer een half uur in het parcours gaan rijden.Na de pony’s gaan we individueel verder met de paarden op hoogtes van 50-60 cm, 60-70 cm, 80-90 cm en 90-100cm, de start volgorde zal op startlijsten staan. Bekijk deze even voor je komt, zodat je weet hoe laat je aan de beurt bent. Tijdens het springen wordt u door een gediplomeerd instructrice begeleid.

Hoe gaat het in zijn werk?
Meld je aan via startlijsten en geef ook aan welke hoogte je springen wilt. Het inschrijfgeld kun je in de kantine voldoen voordat je gaat rijden. De volgorde en hoogte van het parcours komt een dag van te voren op startlijsten te staan.

Wat kost het?
De kosten voor de middag zijn €7,50 per combinatie, ’s avonds bij het springen onder begeleiding €10,–

Voor leden van Bucephalus is het oefenspringen gratis.

Voor vragen en opgave
Gonny Hoogzaad via mail: g.hoogzaad@hotmail.com

Tijdens het oefenspringen zijn we ook bereikbaar in de kantine van de manege op 0224-4531990.

Hieronder vindt u een korte introductiefilm van de accommodatie en het oefenspringen.