Op 28 februari vond er een bijzondere Algemene Ledenvergadering plaats dit in verband met een bestuurswissel. De ALV was goed bezocht en de leden hebben Patty Laan benoemd als voorzitter, Anneke Bartelsman als penningmeester en Cindy Groen als secretaris.

Anneke Bartelsman sprak de vertrekkende bestuursleden als volgt toe:

Beste Hans,

Op 15 november 2016 begon voor jouw het avontuur als secretaris binnen onze vereniging. Connectie met de paardensport had je zeker als menner zijnde, affiniteit met de club nog niet. In de afgelopen 2,5 jaar als secretaris heb je de club goed leren kennen. Van corveerooster tot de berichten op facebook, van het plannen van vergaderingen tot het beantwoorden van de verenigingsmail en natuurlijk alles wat daar tussen valt. Na een periode van een minder goede gezondheid, heb je in december 2018 te kennen gegeven dat je wilde stoppen met het secretarisschap. Daarnaast ben je eigenlijk meer een doener, iemand die graag de overvolle kruiwagens leegt, graag een bezem ter handen pakt en eens een kleine reparatie verricht. Je biedt de springcommissie een helpende hand door te sjouwen met allerlei springmateriaal en vermaakt op zaterdagochtend graag de “boeven”. Van het toneel zal je niet verdwijnen bij Bucephalus, want je hebt aangegeven dit soort activiteiten binnen de vereniging te willen blijven doen. Hans bedankt!

Beste Zelda,

Na een korte periode in het bestuur heb je aangegeven je functie als bestuurslid neer te willen leggen. Je gaat je nog meer focussen op “jouw” project, het springen. Je bent verantwoordelijk voor het invoeren van de springlessen, organiseert maandelijks het oefenspringen en je hebt de springwedstrijden weer op de kalender gezet. Super! Daarnaast houdt je je bezig met de verkoop van de sponsordoeken. Al met al tijdrovende klussen die ieder hun speciale aandacht vereisen. Zelda bedankt en we hopen nog veel positieve geluiden te mogen blijven horen vanuit de springcommissie.

Beste Emiel,

Ook jij zal net als Zelda na een korte periode je functie als bestuurslid neerleggen. Ondanks dit blijf je net als Hans en Zelda je actief inzetten voor de vereniging. Zo blijf je de veiligheidszaken doen voor Bucephalus en ga je je bezighouden met de energiecontracten. Je hebt al een beetje laten doorschemeren dat je voor nog meer dingen inzetbaar bent. We zijn benieuwd! Dank namens de leden en we blijven graag met je samenwerken.

Beste Kirsten,

Je schoonvader wist je in 2017 te overtuigen om het penningmeesterschap van Patty Laan over te nemen. Zonder enkele affiniteit met een paardenvereniging ben je met ondersteuning van je man Stefan met frisse moed aan de klus begonnen. Jullie hebben aangegeven per 1 april het penningmeesterschap neer te willen leggen. Binnenkort verwachten jullie een tweede kindje en naast jullie banen hebben jullie ook een eigen bedrijf. Bovendien is na het stoppen van Hans de enige binding met de vereniging weg. Jammer maar begrijpelijk! We willen jullie ontzettend bedanken voor jullie inzet! 

Tot slot nam Loek Kramer namens de leden ook nog het woord en bedankte Anneke Bartelman voor haar inzet de afgelopen periode, dat ze een nieuw bestuur heeft gevormd en dat ze binnen het bestuur actief blijft.