Nieuwsbericht van Hoenet.nl 

 6 februari 2023

Mennen op een toplocatie bij Bucephalus Barsingerhorn!

Wil jij mennen op een toplocatie in Noord-Holland? Ga op wedstrijd bij Bucephalus Barsingerhorn. De wedstrijdkalender is compleet en Bucephalus is klaar om jou te ontvangen.

Op de toplocatie in Barsingerhorn organiseert Bucephalus wedstrijden voor alle disciplines van de paardensport. Ieder jaar organiseert de mencommissie van Bucephalus een aantal dressuur- en vaardigheidswedstrijden en een prachtige oefenmarathon op Hemelvaartsdag.
Tijdens de oefenmarathon wordt er een wegtraject gereden door de omliggende dorpen waarna het E-traject volgt met mooie hindernissen waaronder de publiekslieveling ‘de waterbak’.
Aan het eind van het jaar, in december, wordt er gestreden om de winst tijdens de indoormarathon.

 

Locatie

De locatie van Bucephalus beschikt over ruim voldoende parkeergelegenheid. Er wordt gereden in drie mooie rijbanen, die in 2022 zijn voorzien van een nieuwe bodem: de prachtige, grote buitenbaan met ‘Zorgdrager Manegebodem’ (45 x 65 meter), een wedstrijdbaan in de binnenmanege met eb- en vloedbodem (30 x 60 meter) en een fijne losrijbaan (20 x 40 meter) , ook met ‘Zorgdrager Manegebodem’. Daarnaast is er een mogelijkheid om je paard even los te laten of te longeren in de longeer-paddock.
Na afloop van de wedstrijd kun je je paard of pony verzorgen op de mooie wasplaats en laten drogen onder de warmtelampen.

 

Toegankelijk voor iedereen

Bucephalus vindt het belangrijk dat de wedstrijden toegankelijk zijn voor iedereen die de mensport beoefent. Daarom hebben ze de wedstrijden opengesteld voor iedereen. Zonder startkaart en lid te zijn van een vereniging kun je meerijden in de impulsrubriek om zo kennis maken met het wedstrijdelement van de mensport. Ook kan er worden ingeschreven in de jeugdrubriek 13 – 18 jaar en het bixie mennen 7 – 13 jaar. Voor menners met jonge paarden is er de Jonge Paarden – rubriek waarbij de richtlijnen van de KNHS gevolgd worden.

 

Kantine

In de gezellige kantine van Bucephalus staan vrijwilligers klaar om je te voorzien van een hapje en een drankje. Bij de koffie, cappuccino, thee of warme chocomel mét slagroom, geniet je van een heerlijk stuk appelgebak. Naast de snacks uit de frituur heeft Bucephalus ook een gezondere keuze, namelijk een heerlijke panini! En tijdens de marathon geniet je met je mede-menners van een broodje hamburger van de plaat en een drankje.

 

Schrijf je in!

Schrijf je snel in voor de onderstaande wedstrijden:

Indoor dressuurwedstrijd 26 februari
Indoor dressuurwedstrijd 12 maart

Outdoor
Impulsmarathon 18 mei
Dressuur/vaardigheid 28 juni
Dressuur/vaardigheid 19 juli
Dressuur/vaardigheid 10 september

Indoormarathon 30 december

Volg Bucephalus op Sociale Media:

Facebook: @Bucephalus
Instagram: @bucephaluspsv
Website: www.bucephalus.nl