Impuls Marathon

Elk jaar op Hemelvaartsdag organiseert Bucephalus een spectaculaire impulsmarathon voor menners. Dit is een menwedstrijd welke bestaat uit een vaardigheidsproef en een wegtraject met hindernissen.

Voor de wedstrijd worden alle aanspanningen door een dierenarts gekeurd en ook tijdens en na de wedstrijd wordt dit herhaald om te zien of de dieren in goede conditie verkeren.

De wedstrijd bestaat uit een wegtraject met waarin ook een rustpauze is opgenomen. In het vervolg van het traject bevinden zich de hindernissen, waarbij een van de hindernissen de vaardigheidsproef is. Dit is een kegelparcours waarbij het de bedoeling is om geen ballen van de kegels af te rijden en het parcours in de juiste volgorde zo snel mogelijk te rijden.

De hindernissen zijn voor het publiek altijd spectaculair om te zien. Vooral de waterhindernissen zorgen voor veel spektakel en mooie plaatjes!

De hindernissen zijn zeer divers en worden paardvriendelijk gebouwd deze zijn voor alle soorten combinaties goed te rijden, of er nu een beginnende aanspanning of een zeer gevorderd team door de start gaat, voor beide zijn er altijd goede lijnen te vinden. De aankleding van het geheel zorgt voor de kers op de taart en als het weer een beetje mee werkt is het altijd een topdag voor onze Marathoncommissie die veel tijd in de organisatie stopt.

Met veel vrijwilligers wordt het parcours opgebouwd en ook weer opgeruimd.

Voor info en opgave email naar:  mennen@bucephalus.nl

Oefenclinics marathon rijden
Ook zijn wij in 2014 gestart met oefenclinics Marathon rijden. Voor deze clinics kunnen menners die lid zijn van Bucephalus maar ook menners van buiten onze vereniging zich inschrijven. De leden hebben een week eerder de gelegenheid om zich aan te melden voor deze oefenclinics en krijgen een korting op het inschrijf geld.

Deze clinics zijn een mooie gelegenheid om kennis te maken met de marathon sport of om uw vaardigheden te verbeteren. Er komt regelmatig een andere instructeur voor deze dagen om zijn of haar kennis met u te delen. Bovendien is het voor menners van andere verenigingen een mooie manier om kennis te maken met onze prachtige accommodatie!

Hieronder een filmpje van de eerste oefenclinic marathon rijden bij Bucephalus.