Mensport heeft een leuk artikel geschreven over Cor van der Sluis, Cor is menlid bij Bucephalus. Met zijn Friese Ruin Master verscheen hij e

nkele weken geleden in de ring en met succes! Hij behaalde maar liefst drie winstpunten!

De Friese ruin is zo veelzijdig als maar kan: hij wordt onder het zadel gebruikt door Cor’s vrouw Karin, en Cor mag hem af en toe lenen om met hem te mennen.

Master is een 9-jarige Friese ruin. Officieel heet hij Master van de Oergong; zijn vader is Maurus 441. “Master schijnt op hem te lijken; hij heeft dat stoere, dat tuigtypische van hem. Hij heeft dan niet die echte showdraf, maar wel een hele regelmatige en tactmatige draf.

“Het was al even geleden ja, dat ik officieel de ring binnenreed”, lacht Cor. “Maar ik ben super trots op Master! We behaalden meteen weer drie dikke winstpunten, al moet ik zeggen dat ik die punten niet het belangrijkste vind. Ik was gewoon heel blij met hoe hij liep; we hadden er beide lol in. Dat was ook het commentaar van de jury, dat ze had genoten van het blije, enthousiaste beeld, en dat ze met plezier naar onze proeven gekeken had. Mooi toch?”

Link naar het volledige artikel: Mensport/ Cor van der Sluis