Op dit moment neemt ons lid Brigit Bing deel aan het EK eventing met haar pony Ballylee Villa Lass. Het EK wordt verreden van 24 tot en met 30 juli in het Franse Le Mans.

Brigit vormt samen met drie andere ponyruiters het team voor het EK van 2023. Daarnaast zijn er nog twee reservecombinaties die individueel aan de start komen.

Mans Buurman, bondscoach van de eventingpony`s zegt hier het volgde over: De 16-jarige Brigit Bing gaat voor de tweede keer met haar Ballylee Villa Lass naar het EK. Mans Buurman: “Brigit is voor mij een hele stabiele factor geworden, daar kan ik van op aan. Het is een coachbare combinatie,  en alles is nog meer bevestigd dan vorig jaar.”

“Ik heb veel vertrouwen in deze vier combinaties die mijn team vormen”, vertelt de bondscoach, die streeft naar een goed resultaat. “Er zijn een aantal landen die traditioneel een streepje op ons voor hebben. Wij moeten klaar staan om op het moment dat een land pech heeft die plek in te nemen. En dan weet je maar nooit of we met een team-medaille naar huis kunnen komen.”

Wij willen Brigit namens Bucephalus veel succes wensen tijdens het EK!