Kalender
In de kalender hieronder kun je eenvoudig een activiteit aanklikken voor meer informatie.
Een oranje activiteit betekent dat er gebruik wordt gemaakt van de Bucephalus hal.
Een paarse activiteit betekent dat er gebruik wordt gemaakt van de Moniekhal.
En een blauwe activiteit staat voor evenementen, clinics etc waarvoor meestal gebruik wordt gemaakt van beide rijhallen.
Kijk/klik hier voor het bakgebruik Stichting Dupla in de Moniekhal.
Hoe werkt het met vrij rijden bij ons?
We proberen met de planning van lessen en andere activiteiten te zorgen dat 1 van de rijhallen beschikbaar is zodat je zelf kan trainen. Dit lukt doorgaans goed. Als Stichting Dupla in de Moniekhal aan het rijden is, kun je daar niet vrij rijden vanwege de veiligheid van de cliënten van stichting Dupla.
Een rijhal kan tevens niet beschikbaar zijn tijdens de uren die in verenigingsverband worden gebruikt voor de reguliere lessen, wedstrijden, cursussen, evenementen en bij activiteiten die worden georganiseerd voor de hele vereniging zoals een Algemene Leden Vergadering, nieuwjaarsreceptie etc. Het is dus verstandig voor het rijden in de binnenmanege te kijken naar de kalender voor de bakbezetting.
Geen lid maar wel rijden in de accommodatie
Ben je geen lid dan is het niet toegestaan gebruik te maken van de accommodatie. Mocht er iets gebeuren dan zijn we namelijk onvoldoende verzekerd. Houd je je hier niet aan en laat je toch iemand op je paard of pony rijden (ook uitstappen) dan is de vereniging niet verantwoordelijk voor welk gevolg dan ook.
Onderhoud en vrij rijden
Op zaterdagochtend wordt er doorgaans onderhoud gepleegd. Het kan dan zijn dat je last kunt hebben van geluid of dat een rijhal even niet gebruikt kan worden als er bijvoorbeeld lampen moeten worden vervangen of sponsordoeken schoongemaakt worden. Dit vind je niet terug in de kalender. Het is in die situaties even met elkaar overleggen of wachten op elkaar waarbij het onderhoud voor gaat.
Rijbaanregels
Wanneer in de binnen- of buitenbak door meerdere ruiters en / of koetsiers vrij wordt gereden, zijn de volgende regels van belang:
- In stap wordt de hoefslag vrij gehouden.
- Komen twee ruiters elkaar tegen, dan wordt er rechts gehouden (degene die op de linkerhand rijdt houdt de hoefslag, de ander gaat op de binnenhoefslag).
- Wanneer een ruiter op een volte rijdt, houdt hij de hoefslag vrij.
- Heb je een paard of pony met een “zuur” karakter of bij wie de benen wat los zitten dan geef je dit aan door middel van een rood lintje in de staart van je paard of pony.
Oefenen van een wedstrijdproef kan maar stem even met elkaar af wanneer je dat doet en hoe. Uiteraard is het rijden met een veiligheidshelm en een degelijk harnachement conform de KNHS veiligheidsregels ook bij ons te allen tijde verplicht, ook bij het vrij rijden. In verband met de veiligheid en verzekering mag er niet alleen in de bak gereden worden. Bij calamiteiten kan er dan hulp gehaald worden. De leden c.q. ouder(s), verzorger(s) van jeugdleden blijven hun eigen verantwoordelijkheid dragen.
Het beleren van paarden en pony’s voor handelsdoeleinden in de binnen- en buitenbak is niet toegestaan. Voorbrengen van paarden of pony’s in de binnen- en de buitenbak t.b.v. verkoop of aankoop is mogelijk, mits niet voor professionele doeleinden en in overleg met een bestuurslid.
Longeren en het los laten lopen van paarden of pony’s in de Moniekhal en Bucephalushal is niet toegestaan. In de buitenrijbaan kun je wel longeren.
Uiteraard ruimt iedereen na het gebruik van (hindernis)materiaal dit weer op (zowel binnen als buiten) op de daarvoor bestemde plaats. Mest dien je overal op te ruimen. Bij vertrek doe je de verlichting uit en alle deuren op slot.
Privé lessen
In zowel de buiten- als binnenbak is het toegestaan privéles te ontvangen van een andere instructeur dan de verenigingsinstructeur. Dit mag alleen door gediplomeerde instructie worden gedaan. Tijdens een privé les dient men andere leden die ook gebruik willen maken van de bak toe te staan.
Als je met een groepje wilt lessen dan is dit mogelijk door de rijbak te reserveren en een aanvullend bedrag te betalen. Andere leden kunnen dan geen gebruik maken van de rijbak.
De vereniging stelt zich niet aansprakelijk voor ongevallen en andere calamiteiten die ontstaan zijn tijdens privélessen, noch op bijbehorende terreinen.
Dieronvriendelijk gedrag
Bij ons behandelen we elkaar en onze dieren met respect. Indien door een lid of bezoeker een dier ondeskundig of onheus behandeld wordt, dan kan en mag iedereen daar wat van zeggen. Het bestuur zal daar tegen optreden. Bij minderjarige leden zullen ook de ouders, verzorgers hiervan op de hoogte worden gebracht.